Archive for February, 2011

Feb 21 2011

Ulei din seminte de patrunjel

Published by admin under General

Ulei din seminte de patrunjel
Are gust intens de patrunjel. Se poate folosi la supe, ciorbe, sosuri, salate. Are efect usor calmant si diuretic.
Intern se poate utiliza cu succes in infectii ale cavitatii bucale, tulburari digestive de natura nervoasa, retineri de lichide in organism in urma insuficientei cardiace.
Extern se recomanda ca terapie complementara in cancerul de [...]

19 responses so far

Feb 21 2011

Ulei din miez de nuca

Published by admin under General

Ulei din miez de nuca
Contine: 73-84% acizi grasi, polinesaturati si se situeaza inaintea uleiului de soia sau floarea soarelui (50-60%) si inaintea celui de porumb pentru proprietatile anticolesterolice. El contine  66-74% acid linoleic, 8-10% acid oleic (mononesaturat) si 7-8% acizi saturati, vitaminele E si F in cantitati mari.
Indicatii Interne
1.Tenia: 50-60 g, de exemplu, intr-o salata [...]

14 responses so far

Feb 21 2011

Ulei de migdale dulci

Published by admin under General

Ulei de migdale dulci
Contine: 55-75% oleina, peptina, saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu, vitamina A si B, taninuri.
Actiuni principale: laxativ, purgativ, antitusiv, antipruriginos (extern), calculolitic.
Indicatii majore: constipatie, afectiuni ale pielii, calculi urinari, crapaturi ale pielii, hidratant, anticelulitic, eczeme, erizipel, hematurie, obstructie bronhica, tuse convulsiva, plagi si prurit (extern).
Administrare Intern: ca purgativ; contra obstructiei bronhice [...]

12 responses so far

Feb 02 2011

Ulei de masline

Published by admin under General

Ulei de masline
De-a lungul istoriei, uleiul de masline a fost extrem de pretuit pentru calitatile sale. In vremurile stravechi, atletii il foloseau pentru a-si masa muschii si a le conferi astfel mai multa elasticitate iar femeile din vechea Roma il foloseau ca tratament cosmetic pentru mentinerea unui aspect tanar si sanatos al pielii. Apreciat de [...]

14 responses so far

Feb 02 2011

Ulei din seminte de in

Published by admin under General

Ulei din seminte de in
Contine: gliceride ale acizilor linolenic (max. 50%), linolic (20-25%), oleic (24%), miristic, stearic, palmitic (5-10%).
Actiune: emolient, laxativ, antiseptic.
Indicatii: constipatie, abcese, furuncule, arsuri.
Administrare Intern: adaos in salate; ca laxativ se amesteca uleiul de in cu o lingura de tarate fin macinate. Se ia dimineata pe stomacul gol.
Extern: pentru intretinerea pielii mainilor. Pentru [...]

14 responses so far

Feb 02 2011

Ulei din germeni de grau

Published by admin under General

Ulei din germeni de grau
Contine: vitaminele A, D, E, F, K.
Actiune: vitaminizant, energizant, reglator hormonal, sedativ usor.
Indicatii: hirsutism, amenoree, devitalizare, subponderabilitate, insuficienta dezvoltare a caracterelor feminine.
Administrare Intern: 1 lingurita pe zi ca vitalizant, vitaminizant, reglator hormonal (mai ales la femei); pt. combaterea hisutismului si a hipotrofiei mamare se fac cure de 21 de zile cu [...]

2 responses so far

Feb 02 2011

Ulei de floarea soarelui

Published by admin under General

Ulei de floarea soarelui
Prin procedeul presarii la rece numai din miez curat continutul de vitamine ramine ridicat. Contine 92% acizi grasi poli si mono-nesaturati precum si multa vitamina E. Nu contine urme de substante sau elemente de gust straine care de obicei sunt preluate din coaja. Este un ulei excelent care se poate utiliza atat [...]

No responses yet

Feb 02 2011

Ulei din seminte de dovleac

Published by admin under General

Ulei din seminte de dovleac
Contine: acizi grasi nesaturati si saturati, seleniu, vitaminele A, E, F.
Actiune: antihelmintic, anafrodisiac, calmant.
Indicatii: teniaza, ascaridioza, giardioza, hiperexcitabilitate, nervozitate, prostatita, insuficienta cardiaca cu edem, colita de putrefactie cu constipatie, afectiuni hepatice, in alimentatia de purificare, pentru reducerea masei corporale.
Administrare: pt. helmintiaza: 2 linguri de ulei se amesteca cu o lingurita de [...]

No responses yet

Feb 02 2011

Ulei din seminte de chimen

Published by admin under General

Ulei din seminte de chimen
Chimenul a fost utilizat din cele mai vechi timpuri la tratarea starilor de slabiciune generala, inflamatiilor, afectiunilor pielii, boli specifice femeilor, raceli si dureri de cap (migrene).
Efectele binefacatoare ale uleiului de chimen erau deja cunoscute in egiptul antic de regina Nefertiti. Frumusetea si vitalitatea reginei erau puse pe seama acestui leac [...]

One response so far

Feb 01 2011

Ulei din seminte de canepa

Published by admin under General

Ulei din seminte de canepa
Uleiul de cânepă este un aliment care se obţine prin presarea la rece a seminţelor plantei de cânepă, Cannabis Sativa (sativa cultivată). Istoria utilizării uleiului de cânepă îşi are începuturile în China. Cu aproximativ 3.000 de ani î.H. seminţele erau folosite pentru combaterea inflamaţiilor pielii şi erau considerate ca fiind tonice, [...]

One response so far

Next »