Mar 25 2011

Tratamente naturiste cu ulei de rapita

Published by admin at 7:10 am under General

Tratamente naturiste cu ulei de rapita

Ulei de rapita

A revenit spectaculos printre uleiurile considerate benefice sanatatii. De culoare deschisa si cu un gust mai degraba neutru, uleiul nu aminteste nici pe departe de micile flori galbene (și urât mirositoare!) din care este extras.

Conţine: acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare.

Consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă are efect  antiinflamator asupra vaselor de sânge, care nu se mai sparg atât de uşor.

Are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine şi care intervin în prevenirea depresiilor, a unor crize de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer.

Conţinutul de acizi graşi de tip Omega 3 recomandă uleiul de rapiţă drept un tratament eficient al disfuncţiilor erectile. Datorită conţinutului său de vitamina E, uleiul de rapiţă are proprietăţi antioxidante şi de regenerare celulară, aşa că poate fi adăugat în cada cu apă caldă (la o temperatură suportabilă pentru corp), seara, înaintea unei băi de relaxare de 15-20 de minute. După câteva reprize de răsfăţ de acest fel, veti observa că pielea se tonifiază, iar corpul e plin de energie.

Veți observa în timp că pielea are o textură mult mai fermă, ceea ce vă va ajuta să arătaţi şi să vă simţiți excelent… la orice vârstă.

Dacă în general uleiul de rapiţă se folosea în gastronomie, fiind apreciat pentru aroma sa deosebită şi pentru proprietăţile dietetice, mai nou s-a descoperit că este excelent pentru regenerarea celulară!

Cei care folosesc în general ulei de rapiţă ştiu că este excelent pentru salate, gustul său combinându-se foarte bine cu gustul de lămâie. Uleiul de rapiţă conţine şi vitamina E, care are proprităţi antioxidante şi de regenerare. De toate aceste beneficii putem profita consumând ulei de rapiţă în salate calde sau reci, fructe uscate (în special migdale), sparanghel sau anghinare, legume coapte, paste sau orez.

Uleiul de rapiță este capabil sa micșoreze colesterolul cu 29%, la doar 5 luni de cand a fost adăugat în alimentație, arată un studiu realizat în Austria.

Uleiul de rapiță conține jumătate din grăsimile saturate pe care le înglobează în mod normal uleiul, cum ar fi cel de măsline. Este, de asemenea, bogat în grăsimi nesaturate, care ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Remediul anti-oboseală: două linguri de supă cu ulei de rapiță pe zi sunt suficiente pentru a acoperi 98% din necesarul zilnic de Omega-3. Nu ezitați! Preparați sosurile pentru salate cu ulei de  rapiță.

No responses yet

Comments are closed at this time.

Trackback URI |